SPREKERS VAN 2016 T/Mt 2020.

Op deze pagina vind U een overzicht van sprekers en lezingen die we gehouden hebben, in de periode 2016 tot en met 2020.

******************************

171206 KEES VAN DUN

Op 6 december 2017, werd door Kees dan Dun, een tweetal PowerPointpresentaties gegeven. De eerste ging over het maken van portret- en model foto’s en hoe hij deze tot stand bracht. Hierbij kwamen aan bod hoe samen te werken met het model. Van te voren samen bepalen welke categorie de foto’s gemaakt worden. Een goede model of portret foto moet je van tevoren bedenken en is zeer sterk afhankelijk van het contact met het model. Hij werk heel veel met moodboards. Hij bekeek ook dagelijks ca. 200 portretfoto’s om ideeën op te doen. Eventueel sloeg hij deze op. Na de pauze liet hij een presentatie zien over Laudicia Hofman. De avond was zeer geslaagd en werd bezocht door 23 leden.

Meer informatie over Kees van Dun kan je vinden op zijn site, met volgende link: KEES VAN DUN.

******************************

160413 COR HUIJGENS

Op woensdag 13 maart 2016 hebben we de bekende natuur- fotograaf Cor Huijgens op bezoek gehad. Cor heeft met zijn echtgenote Annelies, vele malen kraanvogels opgezocht, tijdens de voor- en najaarstrek en dit vooral in Zweden, Duitsland en Frankrijk. In zijn presentatie kwamen de kraanvogels ruim aan bod, maar ook de reisverslagen naar mooie vakantiegebieden en de diverse culturen. Via de heraldiek naar Vincent van Gogh en Poetin, Lufthansa en de koude oorlog, de vredesmissie van het Japanse meisje Sadado Sasaki, beschilderde voordeuren en nog meer. Het had alles een relatie met kraanvogels. Verder nam hij ons mee op de vleugels van vervlogen tijden en landen in het heden, met de kraanvogels als symbool voor een lang en gelukkig leven. De presentatie was via de beamer op een groot projectie- scherm. Door Piet Hanegraaf zijn wat sfeerbeelden gemaakt van het projectiescherm (sorry voor de scherpte) , dit om een indruk te geven wat je gezien hebt en voor hen die er niet waren, wat je gemist hebt. Voor de aanwezigen was het een leerzame avond met alle wetenswaardigheden over kraanvogels.

******************************

160430 RENÉ VONK

Zoals gebruikelijk geeft de FOTOGRAAF VAN HET JAAR (2015), een uiteenzetting van zijn werk. Dit gebeurde op 30 april 2016. René Vonk bracht dit met een PowerPoint presentatie. In deze avond, die interactief was, liet hij niet alleen plaatjes zien, maar gaf hij ook een uitleg over hoe het een en ander tot stand is gekomen. Verder ging hij in op de resultaten van de vereniging van het afgelopen jaar, en bracht hij, in samenwerking met de aanwezigen, wat er verbeterd diende te worden voor inzendingen naar de diverse wedstrijden. Het een en ander werd door Piet Hanegraaf vastgelegd op digitaal beeld.

Indien je meer werken van René Vonk wil bewonderen, bezoek dan een van zijn websites: GENSTER en GENSTER GALLERY.

170405 LEDEN PRESENTEREN HUN WERK

Fotoclub Amateur Fotografen Vereniging Prinsenbeek en Etten-Leur KvK 40282382