THEO VAN MEIR

Ik ben geboren in Breda op 02 december 1953.Ik ben werkzaam geweest als elektronica  technican bij Fluke instruments te Tilburg van 1975 tot 1977.  In 1977 ben ik in Etten-Leur komen wonen. Ik ben 11 jaar werkzaam geweest als elektronica/instrumenten technicus bij de Diepdrukkerij Etten, wat later overging in Rotagravure Etten. Doordat ik in bijna alle voorbewerking afdelingen werkzaam was, had ik inzicht in het proces van fotobewerking met grote camera’s  en scanners, film lichtgevoelig maken, het etsen van de overdrachtpagina op de koperen cilinder, tot het maken van een proefdruk. Het visuele aspect heeft mij altijd gefascineerd en nog steeds.

In die periode had ik een analoge Yashica spiegelreflex camera waar ik voornamelijk vakantiefoto’s nam ingesteld op de automatische stand. In 1985 ben ik overgestapt naar de medische sector, namelijk de Stichting Medische Laboratoria/BCO centrum voor onderzoek. In 1999 heb ik de keuze gemaakt om meer de baan op te gaan en ben ik werkzaam geweest als service engineer bij Amersham Biosciences . In deze periode kocht ik mijn eerste digitale camera. (3 megapixel). Dit was het toch nog niet helemaal. In 2007 kocht ik mijn eerste digitale spiegelreflex camera (Pentax K10) Vanaf dit moment ben ik meer foto’s gaan nemen met andere camera instellingen. 

In 2010 ben ik gaan werken bij Perkin Elmer ( Organon on site OSS) als service engineer chromatografie systems. In 2014 heb ik mijn huidige camera gekocht (Pentax KIII). Ik ben nu inmiddels met pensioen. In 2019 heb ik nog een opfris cursus fotografie gevolgd in de nieuwe Nobelaer  in Etten-Leur.

Fotografie vind ik leuk. Mijn voorkeuren voor het maken van foto’s zijn: natuur , macro en portret. Ik hoop samen met de leden van AFVP ETTEN-LEUR, hier nog lang van te mogen genieten.

 

 

Fotoclub Amateur Fotografen Vereniging Prinsenbeek en Etten-Leur KvK 40282382