THEO BODDEUS

Al meer dan zestig jaar fotografeer ik al, waarvan ik dertig jaar mijn eigen werk afdrukte in een donkere kamer. Een groot gedeelte van mijn werk is gemaakt op dia. Verder bewerk ik, al ruim acht jaar, met het programma ABOBE PHOTOSHOP (op het ogenblik met CS6) om mijn digitale foto’s te verbeteren.

Omdat ik veel wandel, als ik op reis ben, heb ik hiervoor een minimale uitrusting aangeschaft, welke bestaat uit een NIKON reflex D90 met alleen een 18-105 mm lens en een goede compact-camera LUMIX  met een 20X zoom voor straatfotografie. Daarmee fotografeer ik alle onderwerpen, behalve vogels; sport; macro; evenementen en portret. Ik fotografeer veel architectuur en straatfotografie, maar zeker alles wat me boeit vanwege de sfeer, schoonheid en expressie. De WERKELIJKHEID is mijn inspiratie en de ESSENTIE daarvan, probeer ik in een rechthoek te vangen en dan te verhevigen.

Verder werk ik met photoshop weleens om iets surrealistisch of zelfs abstract te maken om dit als impressie aan de kijker over te laten komen.

 

Fotoclub Amateur Fotografen Vereniging Prinsenbeek en Etten-Leur KvK 40282382