PAUL KNUVERS

Ik ben in 1963 geboren te Amsterdam, op mijn 9e verhuisd naar Capelle a/d IJssel en na 5 jaar verder afgezakt naar W-Brabant. Aldus mijn late jeugd opgegroeid in Roosendaal. En sinds 1993 woonachtig in regio Breda / Etten-Leur. Hoofdzakelijk gewerkt als inkoopmedewerker, planning & herbevoorrading bij diverse bedrijven. Naast ook wat andere beroepen. Momenteel parttime werkzaam als installateur personenalarmering.

Ik ben al vroeg in mijn jeugd met fotograferen in aanraking gekomen.

  1. De eerste stapjes via de Agfa Isola van mijn vader uit de jaren ’50? Met inschuiflens, (om op te bergen, geen zoom).
  2. Daarna met een Olympus Pen compact camera, (half kleinbeeld), jaren ’70.
  3. een Olympus OM10 Spiegelreflex (diafragma voorkeuze) met wat 2e hands lenzen, waarop ik echt beter heb leren fotograferen (tienertijd – 30jr.).   (ca. 1980).
  4. En zo opklimmend naar een Canon EOS IX7 APS, Advanced Photo System (ca. 1999) waarbij in een barcode al een soort simpele EXIF gegevens op het negatief worden meegeschreven. Met ext. Canon flitser en div. Canon lenzen.
  5. Een digitale Canon EOS 400D met Image Stabilizer lenzen + Canon Ixus 850 IS compact (2x 2006).
  6. Plus sinds eind 2018 ook een Canon EOS 200D met nog weer veel meer mogelijkheden.
  7. Alle camera’s nog in mijn bezit en zo mogelijk nog in working condition of te krijgen. Zeker de mechanische. Zie hieronder de foto’s van al die toestellen.

Ik ben voornamelijk self educated via wat fotoboeken en cursussen, ook op tekenles VWO, maar vooral door trial en error. Tot 2019 heb ik vooral de wat betere vakantie foto’s gemaakt van alle bezienswaardigheden die ik op reis tegenkwam. Als een soort beeldverslag van mijn reizen. Mijn voorliefde gaat tot nog toe vooral naar landschappen, natuur, close-up en historische gebouwen en stadjes (Architectuur?). Maar ook andere thema’s vind ik breed interessant (zoals b.v. portretfotografie en wazige achtergronden). De meeste opnames heb ik tot nog toe altijd op de halfautomaat gemaakt via diafragma- of sluitertijd voorkeuze, zodat je nog e.e.a. kunt beïnvloeden a/d belichting. Maar daar hoop ik nog veel meer in te leren. Daarom lid van de werkgroepen Natuur en Macro/Close-up, (met Architectuur nog als optie in mijn achterhoofd, maar 3 wordt wellicht wat veel). Om mijn kennis op fotogebied en ook zeker fotobewerking via PS Elements verder uit te breiden ben ik dan ook lid geworden van deze fotoclub. Want ik mag dan best aardige vakantie kiekjes maken, ik wil mezelf graag verder verbeteren in veel meer aspecten van de hedendaagse fotografie en fotobewerking. Om zo ook alle mogelijkheden van mijn nieuwe Canon 200D graag nog veel beter te leren kennen. En omdat de vele en lange vakantie reizen zoals in verleden gemaakt niet langer haalbaar zijn voor mij, zoek ik nu ook andere doelen en onderwerpen om te fotograferen. Zo kwam ik bij de A.F.V.P. ETTEN-LEUR uit. Waar ik nu sinds sept/okt 2019 enthousiast lid van ben.

AFBEELDINGEN UIT 2021

AFBEELDINGEN UIT 2020.
AFBEELDINGEN UIT 2019.

Fotoclub Amateur Fotografen Vereniging Prinsenbeek en Etten-Leur KvK 40282382