2 gedachten over “Contact”

 1. Beste fotoclub,
  Wellicht is onderstaand evenement interessant voor uw leden.

  Vriendelijke groet,
  Adwin de Kluyver
  Podium Vlieland

  Gelukkig hebben we de foto’s nog
  Filmfestival over fotografie

  Vrijdag 1 t/m zondag 3 april, Vlieland

  Van vrijdag 1 april tot en met zondag 3 april vertoont Podium Vlieland in samenwerking met tijdschrift Noorderbreedte onder de titel ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ de mooiste speelfilms en documentaires over én met fotografen. Geschikt voor iedereen die fotografeert of die houdt van prachtige beelden en de verhalen daarachter.

  Fotografie en tijdschrift Noorderbreedte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beste fotografen van het noorden tonen met enige regelmaat hun werk in het tijdschrift. Tijdens het filmweekend geeft Harry Cock – vaste fotograaf van Noorderbreedte én De Volkskrant – aan de hand van een aantal voorbeelden uitleg hoe zijn foto’s tot stand komen.

  De films variëren van een vermakelijke documentaire tot een aangrijpend drama. De meeste titels zijn nog niet eerder in het Noorden te zien geweest. Een documentairemaker gaat op zoek naar de identiteit van een anonieme, maar briljante straatfotografe. Juliette Binoche speelt een getraumatiseerde oorlogsfotografe. Wim Wenders schetst een ontroerend portret van topfotograaf Sebastiao Salgado. Een Zweedse huisvrouw ontsnapt aan haar verstikkende bestaan dankzij een camera. Filmrecensent Adwin de Kluyver leidt de films steeds kort in.

  Tijdens het filmweekend is er in Podium Vlieland fotowerk te zien van Judith Minks uit Harlingen die onlangs met de reeks ‘Hotelkamers’ cum laude afstudeerde aan de Fotoacademie in Groningen.

  En tussen de vertoningen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland is er alle tijd voor een strandwandeling, een rondje eiland per fiets, een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee of lekker eten en borrelen in de Dorpsstraat.

  Samen met drie uitstekende hotels – Badhotel Bruin, Hotel Zeezicht en het Vlielandhotel – biedt Podium Vlieland een zeer aantrekkelijk arrangement voor dit filmweekend aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste vakantiefilms vanaf €154 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Bezoekers van dit filmweekend krijgen bovendien nog eens 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen.

  Het filmfestival ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ is te boeken op http://www.podiumvlieland.nl. Op deze site staat ook de volledige programma-informatie.

  De Volkskrant zette Podium Vlieland in 2013 in de lijst met de tien leukste, kleine theaters. En volgens Monique van de Ven is Podium Vlieland de mooiste bioscoop van Nederland. Naast de minifilmfestivals programmeert het Podium ook evenementen in samenwerking met grotere festivals zoals IDFA en Into The Great Wide Open.

  Noorderbreedte is een tijdschrift over onder andere het landschap, cultuurhistorie, kunst, natuur, milieu en de ruimtelijke ordening van Noord-Nederland. Het blad staat bekend om zijn hoogstaande fotografie. Het tijdschrift verschijnt vijfmaal per jaar, daarnaast geeft Noorderbreedte met enige regelmaat themanummers en boeken uit. Meer informatie: http://www.noorderbreedte.nl.

 2. geachte,
  graag willen wij uw mailadres om onze gegevens van onze as. fotowedstrijd “leven in en op de Maashorst”aan u te kunnen toesturen.
  namens, stichting kunstation uden
  harrie van genugten

Reacties zijn gesloten.

Fotoclub Amateur Fotografen Vereniging Prinsenbeek en Etten-Leur